Friday, February 20, 2015

Survey Camp 1.0 #1


Alhamdullillah selesai dan tamat sudah tempoh berpanas dan berhitam selama sebulan. Terlalu banyak memori indah, suka dan duka tercipta sepanjang tempoh survey camp dijalankan. Banyak pengetahuan baru yang dipelajari, banyak kawan baru yang dikenali, dan dapat jugak merapatkan hubungan kau dengan lecturer (sebab dalam kelas kau fikir dia ni apa-apa entah tapi sekali masuk site punya selamba badak lecturer ni, memang hairan aku). you know, it just too much of everything that has happened, and i am starting to miss all that.

Tapi bahagian berpanas berhitam tu memang tak boleh lari lah. Bayangkan kalau site kau pun kat tepi pantai, tempat redup mana je kau dapat sorok badan dan muka kau yang terdedah kat matahari tu. 


Syukurlah aku bukan dikalangan orang yang sunburn teruk. Terima kasih sunblock. Memang kau blocking habis-habisan muka aku. Tangan aku je yang legam sikit dari muka. 

Tapi terima kasih banyak-banyak Pantai Klebang. Kau paling banyak sumbang memori terindah kat aku.Masa buat site Strata Survey kat Taman Bukit Senjuang takdelah nak bahagia sangat, sebab mungkin masa tu kau baru kenal dengan teammates kau so kau tak rapat dengan dorang. Rasa macam kambing hitam massuk dalam segerombolan kambing putih, or aku yang jadi kambing putih masuk dalam segerombolan kambing hitam.


Tapi dah dua minggu bersama, susah payah buat site dan siapkan report akhirnya terbuka jugak hati nak bergurau senda baik lelaki baik perempuan. Terima kasih sebab melayan aku yang pelik ni, dan jugak the one factor (or reason) kenapa teruk sangat masa buat presentation (sebab slide presentation aku yang buat, ikut sekati beruk je tak ikut apa yang lecturer nak sangat. Minta mahap minta ampun).

And well, inilah opportunity kau nak belajar lebih dari lecturer (dan mungkin nak pau lecturer, kalau berjaya).


But anyway, it was such a great memories. Like seriously, great. Bayangkan kalau buat praktikal kat dalam Uitm tu kerja aku pegang toughbook je tapi kat site ni lah aku mula nak pegang alat tolong observe tolong levelled. Bukannya aku tak pandai buat kerja tu semua, tapi peluang pulak takda kat Uitm. Sebabnya bila kau dah biasa buat kerja dengan orang-orang yang kau kenal dan tau skill masing-masing kau tend untuk biar diorang buat kerja diorang dan kau buat kerja kau. Macam contoh, observer tu dah confirm Yen ngan Abg Kashah, Mira Diba pulak tukang levelled, aku pulak puteri pegang toughbook, so peluang untuk aku observe sendiri tu takda. Bila masuk survey camp awal-awal memang tak yakin diri sendiri mampu buat tapi syukur alhamdullillah teammates memahami dan tolong ajar akhirnya aku mampu jugak jadi observer dan tukar level alat. But well, mohon mahap lah kalau alat aku tu pendek, dah cuba nak tinggikannya tapi tu jelah yang mampu.


But seriously, terima kasih teammates. Terima kasih jadi tulang belakang untuk insan yang serba kekurangan macam aku. Terima kasih untuk ilmu, kesabaran, pertolongan yang diberikan, terima kasih untuk segalanya. Jujur aku rindu.


Semoga bertemu lagi dua minggu akan datang. Semoga umur panjang dan persahabatan kekal selamanya.

Psst, survey camp 1.0 akan bersambung just you wait.

Saturday, January 17, 2015

Thank you.


This i present you, the jerk that i'm in love with. The very crazy person, annoying, jerk, not very sweet person but somehow lovable and makes you laugh all day, this is him.

Three days well spent with this guy. Thank you for coming here, even though you are not currently living in the same town as me but since i got a week of holiday at home, you are willing to. I thanked you for the time and attention and the sacrifice that you've done for me within this three days of time, within this period of togetherness and for as long as this relationship takes.

Goodnight.

Tuesday, January 13, 2015

Amnesia

I drove by all the places we used to hang out getting wasted
I thought about our last kiss, how it felt the way you tasted
And even though your friends tell me you're doing fine

Are you somewhere feeling lonely even though he's right beside you?
When he says those words that hurt you, do you read the ones I wrote you?

Sometimes I start to wonder, was it just a lie?
If what we had was real, how could you be fine?

'Cause I'm not fine at all

I remember the day you told me you were leaving
I remember the make-up running down your face
And the dreams you left behind you didn't need them
Like every single wish we ever made
I wish that I could wake up with amnesia
And forget about the stupid little things
Like the way it felt to fall asleep next to you
And the memories I never can escape

'Cause I'm not fine at all

The pictures that you sent me they're still living in my phone
I'll admit I like to see them, I'll admit I feel alone
And all my friends keep asking why I'm not around

It hurts to know you're happy, yeah, it hurts that you've moved on
It's hard to hear your name when I haven't seen you in so long

It's like we never happened, was it just a lie?
If what we had was real, how could you be fine?

'Cause I'm not fine at all

I remember the day you told me you were leaving
I remember the make-up running down your face
And the dreams you left behind you didn't need them
Like every single wish we ever made
I wish that I could wake up with amnesia
And forget about the stupid little things
Like the way it felt to fall asleep next to you
And the memories I never can escape

If today I woke up with you right beside me
Like all of this was just some twisted dream
I'd hold you closer than I ever did before
And you'd never slip away
And you'd never hear me say

I remember the day you told me you were leaving
I remember the make-up running down your face
And the dreams you left behind you didn't need them
Like every single wish we ever made
I wish that I could wake up with amnesia
And forget about the stupid little things
Like the way it felt to fall asleep next to you
And the memories I never can escape

'Cause I'm not fine at all
No, I'm really not fine at all
Tell me this is just a dream
'Cause I'm really not fine at all