Friday, September 26, 2014

Because i am a girl (English)

I just can't understand the ways
Of all the men and their mistakes
You give them all your heart
And then they rip it all away

You told me how much you loved me
And how our love was meant to be
And I believed in you
I thought that you would set me free

You should've just told me the truth
That I wasn't the girl for you
Still, I didn't have a clue
So my heart depended on you, whoa

Although I'll say I hate you now
Though I'll shout and curse you out
I'll always have love for you
Because I am a girl

Been told a man will leave you cold
Get sick of you and bored
I know that it's no lie
I gave my all, still I just cry

Never again will I be fooled
To give my all when nothing's true
I won't be played again
But I will fall in love again

You should've just told me the truth
That I wasn't the girl for you
Still, I didn't have a clue
So my heart depended on you, whoa

Although I'll say I hate you now
Though I'll shout and curse you out
I'll always have love for you
Because I am a girl

I want you so
Now you leave me in the cold
How could this be?
I thought that you really loved me

Into the night
I will pray that you're alright
You hurt me so
I just can't let you go

You took advantage of my willingness
To do anything for love
Now I'm the only one in pain
Will you please take it all away?

Never thought born being a girl
I can love you and be burned
Now I will build a wall
To never get torn again

Although I'll say I hate you now
Though I'll shout and curse you out
I'll always have love for you
Because I am a girl

Tuesday, September 2, 2014

Fakta anak kedua.

ANAK MANJA EMAK 
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

But since i'm the oly child, so yeah memang diutamakan.

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yang betul. Dalam ramai-ramai adik beradik dia je yang KETEGAQ. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh .kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

True indeed - degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Main redah je semua. 

TAK PANDAI PUJUK
Memang anak kedua ni dia tak pandai pujuk makwe atau pakwe dia.

Sorry dear boyfie, future husband. 

BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.

This, even i had to violates this principle of mine. Once, and thats it.

HITAM / PUTIH
Apa yang dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah. Kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.

Oh yes indeed.

HATI
Anak kedua ni juga nampak je keras. Tapi hati dia lembut. SATU lagi pe’el dia. Dia tak boleh ditegur.

HAHAHA hard to admit but it is true. I once burst in tears watching How To Train Your Dragon 2 in cinema hall. Pfff!

BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tapi kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.

Been alone in doing stuff, feel free with it. 
 
ARAHAN
Anak kedua ni juga dia payah nak terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja dengan orang.

Why is it always negatives being a second child? Haha~
 
PEMAAF & CARING
Tidak dinafikan anak kedua ni pun pemaaf dan caring. TAPI awas, jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

Rawr!

PAKAIAN
Nak semua ‘up to date’. Semua nak kemas.

Up-to-date? Nahhh, but yes kemas.

Sunday, August 31, 2014

Selamat Merdeka Malaysia.

Aku lupa pulak nak wish

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-57 Malaysia. 

Boleh post kerja praktikal hari ni tapi lupa nak wish hari merdeka. Maaf Malaysia.

Oh, quoted jap dari orang yang mengatakan

Malaya merdeka pada 31/08/1957, diikuti Sarawak yang menyambut kemerdekaan mereka pada 22/07/1963 dan Sabah juga pada tarikh yang sama berlainan tahun iaitu pada 31/08/1963. Pada 16/09/1963 pula terbentuknya Malaysia yang menggabungkan Malaya, Sabah dan Sarawak.

And the question is,macammana Malaysia boleh menyambut kemerdekaan pada setiap 31/08/1957 padahal hari itu dalam sejarah hanya Tanah Malaya yang merdeka dan belum lagi Sabah dan Sarawak?

Aneh.

But anyways, selamat merdeka Malaya, Sabah dan Sarawak!