Tuesday, September 2, 2014

Fakta anak kedua.

ANAK MANJA EMAK 
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

But since i'm the oly child, so yeah memang diutamakan.

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yang betul. Dalam ramai-ramai adik beradik dia je yang KETEGAQ. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh .kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

True indeed - degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Main redah je semua. 

TAK PANDAI PUJUK
Memang anak kedua ni dia tak pandai pujuk makwe atau pakwe dia.

Sorry dear boyfie, future husband. 

BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.

This, even i had to violates this principle of mine. Once, and thats it.

HITAM / PUTIH
Apa yang dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah. Kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.

Oh yes indeed.

HATI
Anak kedua ni juga nampak je keras. Tapi hati dia lembut. SATU lagi pe’el dia. Dia tak boleh ditegur.

HAHAHA hard to admit but it is true. I once burst in tears watching How To Train Your Dragon 2 in cinema hall. Pfff!

BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tapi kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.

Been alone in doing stuff, feel free with it. 
 
ARAHAN
Anak kedua ni juga dia payah nak terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja dengan orang.

Why is it always negatives being a second child? Haha~
 
PEMAAF & CARING
Tidak dinafikan anak kedua ni pun pemaaf dan caring. TAPI awas, jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

Rawr!

PAKAIAN
Nak semua ‘up to date’. Semua nak kemas.

Up-to-date? Nahhh, but yes kemas.

2 comments:

Dayang Syazwani said...

banyak ngam ka ni?
hihi..
anak kedua rupanyaaa..

Khairunnisa Tussin said...

Haha mostly ngam, ada la sipi2 sikit tapi berkaitan ni. haha