Monday, February 11, 2013

Course outline AP220

Oh hi! Hari ini berbicara lagi diblog tersayang. Sangatlah excited nak tau subjek apa yang bakal dipelajari untuk degree Geomatik nanti. Nasiblah adanya insan baik hati yang sudi sharing bendalah apa yang akan dibelajar untuk kos ni, serta course outline yang terpampang kat student portal UiTM tu.

Dan inilah hasilnya :

SEMESTER 1

 SEMESTER 2

SEMESTER 3

SEMESTER 4

SEMESTER 5

SEMESTER 6

SEMESTER 7

Maaflah, agak malas nak buat table sendiri cuma mampu print screen je. Tapi mungkin course outline kat istudent tu tak berapa nak complete sangat, sebab based on sorang blogger ni punya post pasal Geomatik, macam ada yang kurang dengan outline - atau aku salah kira ka apa. Apa-apapun, Kak Khadijah sangat membantu! 
KLIK untuk blog post Geomatik Kak Khadijah.

Fuh, semangat jugak aku nak tau pasal silibus. Tapi tu je kot, sebab nak belajar balik tu rasa belum ada semangat lahh. Malas malas malas menyelubungi seluruh hati minda mental dan fizikal. Bertambah malas bila masuk fakulti FSPU yang sebelum ni tak pernah ada rasa sayang pun macam fakulti lama dulu - FSG. Tengoklah, mana tau bila dah mula sem ni boleh pulak tumbuh rasa sayang and suka kat dunia baru, who knows. Insyaallah, lagi pun aku ada 7 semester untuk berkecimpung dalam dunia baru ni, lama-lama memang fall in love jugak tu. Just wait and see for another post pasal FSPU dan Geomatik bila dah mula kuliah, gerenti ada dan suka!

2 comments:

Amirul Verdasco Nadzri said...

Kira ang ni stok bdk2 result mntp r nih..dpt tukar fac. Congrats.. Aku dulu apply gak sains ukur tapi result tak cukup bagus, dpt fsg gak. Aku nk blaja oceanography tu.. Tapi aku bersyukur gak, at least dpt sambung.

Bila tukar fak, maybe pengecualian kredit sikit tapi depend gak ngan prerequisite subjek ang amik. Aku kira2 tadi kredit hour ang paling tinggi 20..best wo.. Aku punya kos paling sikit 21..huhu

Btw, jabatan fspu sebelah fsg. Tapi main fac dia jauh sikit.

Pepun, welcome to shah alam...

Kero Anyssa said...

Huishh, budak mantap tu taklahh. Average je, kira kebetulan dapat tukar fakulti la ni. Tapi tklah semua kot kredit hour 20, macam ada jugak yg lebih :)

Haraplah kelas nanti ada berdekatan dengan fsg jugak, rindu nak jumpa kawan dr fsg.Anyway thank you! :)